Το δημογραφικό πρόβλημα είναι μια βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας.Είναι καθήκον όλων μας να συνεργαστούμε στενά για την αντιμετώπιση του.

Ο καθηγητή Μαιευτικής Γυναικολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής κ.Νικόλαος Βλάχος συμμετείχε στο συνέδριο του The Economist Events με θέμα ομιλίας “BEATING THE ODDS COMBATING LOW BIRTH RATE THROUGH SCIENCE” που διεξήχθη στις 11 & 12 Δεκεμβρίου 2019, στο Grand Hyatt Athens.

Η υπογεννητικότητα και προεκτάσεις της σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο όπως και η συμβολή της ιατρικής στην υπογονιμότητα αναλύθηκαν στο συνέδριο του The Economist Events με θέμα: «THE DEMOGRAPHIC CRISIS IN GREECE: A powder keg obstructing prosperity?».

IMG_5232.PNG#asset:536IMG_5231.JPG#asset:537

"Στη συμβολή που μπορεί να έχει η ιατρική επιστήμη στην αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος αναφέρθηκε ο καθηγητής πρώτης βαθμίδας μαιευτικής, γυναικολογίας & υποβοηθούμενης αναπαραγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Νικόλαος Βλάχος. Μίλησε για τον ρόλο της ιατρικής όσον αφορά την εκπαίδευση του πληθυσμού και εστίασε στην προστασία και διατήρηση της γονιμότητας καθώς και στη θεραπεία προβλημάτων που σχετίζονται με τη γονιμότητα. Σημείωσε ότι η πιθανότητα μιας γυναίκας να κάνει παιδί μειώνεται κατά 20% από τα 26 στα 30 χρόνια και ακόμα περισσότερο στη συνέχεια. Στο πλαίσιο της προφύλαξης της γονιμότητας, αναφέρθηκε στον ρόλο της ενημέρωσης, στην καταπολέμηση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων προβλημάτων και στο ασφαλές σεξ. Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στις γυναίκες με καρκίνο, στην τεχνολογία της κατάψυξης ωαρίων, στα ηθικά ζητήματα που αυτή εγείρει, καθώς και στη βελτίωση των ποσοστών επιτυχίας στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή λόγω της διαρκούς εξέλιξης της τεχνολογίας".

web6-Panel-53.jpg#asset:538web6-Panel-48.jpg#asset:539web6-Panel-47.jpg#asset:540webConference-424.jpg#asset:541webConference-162.jpg#asset:542webSponsors-137.jpg#asset:543